Søk i denne bloggen

torsdag 18. september 2014

ullskjørt


Forrige uke hadde jeg besøk av lokalavisa som ville skrive litt om redesign og gjenbruk. Da måtte jeg skynde meg å lage et antrekk til de kom. (må jo pønte seg når avisa kjem på besøk hihi).  Min manns gamle Timberlandgenser fikk nytt liv i løpet av ei kveldsstund, og jeg er veldig fornøyd med resultatet.

Jeg har laget en liten trinn for trinn beskrivelse hvis noen har lyst til å prøve.

Du behøver:
* 1 herregenser i tynn ull. Ca den størrelse du selv bruker. F.eks. er du en M, så kan du trolig bruke en herregenser i M.

* Strikk (så lang at den rekker deg rundt livet uten at du tøyer i den)  Bruk gjerne en litt bred strikk 2-3 cm. Da blir det mye mer stødig i livet og den ruller seg ikke.


1. Start med å klippe av ermene av genseren.
2. Vreng genseren og merk av med skredderkritt i sidene slik at de får en fasong som passer deg.  Bruk et mønster eller (som jeg har gjort) et skjørt som du liker fasongen på.3. Sett i nåler i sidene der du skal sy.4. Sy sammen i sidene der du har klippet.  Bruk overlocksøm hvis du har det på maskina di. Ellers kan du bruke en trestingsøm eller annen elastisk søm.  Skulle det bli bulkete der du har sydd, kan du dampe sømmen med bløtt klede etterpå. Ull former seg lett når den får litt fuktighet og varme :)5.  Nål fast strikken kant i kant med skjørtet på retta. Strikken skal være like lang som skjørtets bredde.  Sy den fast med overlocksøm eller annen elastisk søm 1/2 cm. innenfor kanten. Det skal ikke være rynker her.
6. Brett strikken over på vranga og sy en rettsøm (stinglengde ca 3) rett innenfor kanten og en nederst på strikken. Da får du en stødig kant i livet.7.   Vips !  Du har nytt kult skjørt :)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar