Søk i denne bloggen

lørdag 17. august 2013

Sommerens bilstrikking....


Disse kjøkkenklutene strikker jeg når jeg sitter på i bil, og det ble noen mil i år som dere kan se. De er så enkle å strikke at jeg ikke behøver å se på ;) Bortkasta å strikke kjøkkenkluter vil noen si, men disse blir supergode i bruk også får jeg de fargene jeg har lyst på. Binder du rundt et fint bånd, har du også en hyggelig liten gave å gi bort. Kjekt å ha :)

Du trenger :
50 gram bomullsgarn (gjerne et litt tykt)
Pinner nr. 6 (eller det som passer til garnet ditt)

Du gjør:
Legg opp 50 m på pinnen. Strikk første omgang en rett og en vrang ut pinnen. Ikke strikk den siste maska på pinnen i hver omgang. Da får du en fin avslutning. Strikk neste omgang bare rettmasker. Slik fortsetter du med annenhver omgang "rett og vrang" og "rett" helt til du er tom for garn. Du må selvfølgelig spare en lengde slik at du får til å felle av til slutt.   Fest trådene, og du har en superduper kjøkkenklut til deg selv eller som en hyggelig "gibort" :)


7 kommentarer:

 1. Kjempefine kluter i herlige farger! Takk for fremgangsmåten! :D Blir vel ikke så kjedelig å kjøre laange turer da .. :)

  SvarSlett
 2. Så delikate kluter, Elin! Takk for oppskriften, den skal jeg prøve! Lykke til med skolestart :)

  SvarSlett
 3. Flotte kluter du har laget. Disse vil jeg også prøve så takk for oppskrift.
  Ble tipset av Liv Aagot om bloggen din. Du har masse fint så jeg legger meg like godt til som følger. Da ser jeg når du kommer med nytt.
  Så lurer jeg på om det er et mønster du har brukt på jente bunaden du sydde nå i vår. Har et barnebarn på 2 (i mars) og hadde vært kjekt å sy en slik til neste 17.mai. Quiltehilsen Anne Lise

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du liker bloggen min og vil følge meg. Mønsteret på barnebunaden fant jeg i boka Festdrakter for barn av Tove Fevang. Prøv på biblioteket. Ha en strålende dag !

   Slett
 4. Jeg fant deg via Lisasol. Kjempefin blogg du har;) Klutene dine var delikate og fine, og dette mønsteret er fint til slike ting. Flott forklaring på de små pungene også:) Jeg kunne gjerne tenkt meg malen, men finner ikke e-postadressen din. Jeg var så heldig å vinne en slik med Liv Aagot, og den passer på laderen min i veska;)

  SvarSlett
 5. Hei :-) så flotte kluter du har laget !! Jeg har prøvd samme oppskrift og ble fornøyd jeg også. Strikket av dobbel mandarin petit, tok en ende fra midten og den andre fra garnets utside. Strikket til garnet var brukt opp. Syntes det ble en passe stor klut ( la opp samme maskeantall som du ) Har prøvd mønsteret på din minipung :-) kjempe greit mønster, og jeg ble fornøyd :-) ønsker deg en GOD HELG. Rannveig

  SvarSlett
 6. Jeg bruker et annet epostprogram enn deg og får derfor ikke tilgang til adressen din. Skulle gjerne visst hvordan jeg kunne få malen på minipungen din ;-)

  SvarSlett