Søk i denne bloggen

mandag 29. august 2011

Bilder på stoff

Her har jeg kopiert veiledning i hvordan jeg overfører bilder til stoff fra min gamle blogg. Fikk en del nye spørsmål om det nå i helga ifm med serviettene jeg hadde laget.

Bilder på stoff !

Jeg får ofte spørsmål om hvordan jeg trykker bilder over på stoff.  Derfor har jeg laget et lite “lynkurs” her.   Regel nr. 1 er LES BRUKSANVISNINGEN PÅ PAKKEN FØRST.  Gjør du det og følger den, så går det stort sett greit.
Det er uante muligheter for bilder på stoff.  Du kan lage veldig personlige gaver som garantert gir mye glede.  Bildene holder seg relativt godt i vask, men alikevel ikke  veldig sterk slitestyrke.  Jeg anbefaler å bruke det fortrinnsvis på pynteting som ikke skal vaske så veldig ofte. Så som vesker, toalettmapper, pynteputer (ikke koseputer), veggbilder etc. Anbefaler ikke å bruke dem på klesplagg som skal vaskes ofte. Jeg har testet og vasket bilder på 40 grader med vranga ut og etter 3 - 4 vask vil det krakklere og bli blass i fargene.
Lykke til med overføringen.  Og synes du dette høres komplisert ut, så kan du bestille ferdige bilder hos meg.  Priser og info under fanen som heter Min lille butikk øverst på bloggen min.Du trenger:
  • Overføringspapir (jeg synes den fra Panduro er best, da den trekker godt ned i stoffene og ikke etterlater seg en blank hinne.
  • Hvitt bomullstoff.  Bruk gjerne et stoff som er vasket først. Eller kjøp perlebomull (som er ferdig vasket og krympet)
  • Bilde som skal trykkes på.  Du kan scanne egne bilder eller tegninger til PC’n eller finne fine motiv på internett. Bare å google på det du er ute etter så popper det frem masse fine bilder. Hvis du bruker bilder / motiv med tekst, så husk å speilvende det først !
  1. Start med å printe ut de bildene du skal ha på overføringspapiret.  Pass på at du printer på “rettsiden” av papiret.  Bruk smal marg, og sett bildene tett for å utnytte papiret som jo er ganske dyrt.
papir.jpg
2. La utskriften ligge “ei stund” så trykket tørker skikkelig (min.m. 10 min.)
3. Klipp ut det motivet du skal bruke, og legg det med motivet ned på stoffet.
bilde-lagt-pa-stoff.jpg
4. Ha full varme på strykehjernet, og ikke damp. Stryk med rolige bevegelser i den tiden som er angitt på bruksanvisningen. Det varierer etter hvor store bilder du skal ha.
stryking.jpg
5. La stoffet ligge med motivet på til det er helt kaldt.   Riv så forsiktig av papiret mens du holder igjen stoffet.  Og        sim sala bim, bildet er på stoff !
tar-av-papiret.jpg
ferdig-bilde.jpg

1 kommentar: